2022 Autobild Allrad Yaz Lastiği Testi'nde Falken Azenis FK510 Suv Podyumda Yer Aldı

2022 Autobild Allrad Yaz Lastiği Testi'nde Falken Azenis FK510 Suv Podyumda Yer Aldı

AUTOBILD ALLRAD’un test uzmanları, 2022 yaz lastiği testlerinde "Islak ve kuru yol yüzeylerinde ikna edici sürüş özellikleri, dinamik yol tutuşu, hassas dönüş performansı, kısa fren mesafesi" özellikleri bakımından AZENIS FK510 SUV un kendini kanıtladığı güçlü yönler olduğunu bildirdi.Popüler kompakt sınıf SUV'ler için ideal olan 235/55 R 18 boyutunda on yaz lastiği ve bir dört mevsim lastiği teste tabi tutuldu.

Falken ıslak zeminde frenleme ve ıslak zeminde yol tutuş kategorilerinin yanı sıra ıslak pistte de en yüksek puanları aldı. Benzersiz yüksek performanslı sırt deseninde, özel olarak geliştirilmiş geniş hacimli çevresel sırt olukları hızlı su tahliyesi ve yüksek verimli drenaj sağladığı için ıslak zemindeki bu başarı bir tesadüf değildir. Buna ek olarak, dış kenardaki yanal kanallar, lastiğin virajlardaki temas alanını optimize eder ve ıslak yüzeylere daha etkili nüfuz ederek suda kızaklama güvenliğine katkıda bulunmaktadır.

Bireysel arazi testlerindeki puanlar ise özellikle kumda çekiş ve çakıllı yol da tutuş açısından da etkileyiciydi. Bu kategorilerin her birinde, Falken AZENIS FK510 SUV ikinci en iyi sıralamaya layık görüldü. Elde edilen bu “iyi” performans sonuçları, Falken’in özel desen teknolojisi olan ACP (Adaptif Sabit Basınç) sayesinde elde edildi. Adaptif-Sabit Basınç teknolojisi; lastik sırtının, eşit derecede temas basıncı yaratmasını sağlar ve dolayısıyla lastik sırtının temas yüzeyi sabit kalır. Bu, lastiğin, temas yüzeyinde eşit yük dağılımı sağlandığı anlamına gelir ve bu sayede ilave tutunma dolayısıyla da yüksek derecede yön stabilitesine ek olarak eşit bir aşınma performansı sunar. Eşit aşınma düzeyi yalnızca çevreyi korumakla kalmaz, aynı zamanda ekonomi de sağlar.

Genel olarak, Falken AZENIS FK510 SUV, “İyi” derecesi ile genel sıralamada üçüncü sırada yer almayı başardı.

Sonuç hakkında Falken Türkiye yetkilisi Mustafa Hamdi Seyhan yaptığı açıklama da "Bu son derece zorlu kategoride lastiğimizin bu kadar iyi performans gösterdiği için mutluyuz. Lastiklerimizin yüksek kalitesi müşteri memnuniyetinin yanı sıra, saygın test otoriteleri tarafından gelen sonuçlar ile kanıtlanmıştır” diye belirtti. Porsche Macan araçlarının fabrika orijinal ekipman lastiği olarak tercih edilen Falken AZENIS FK510 SUV, 30 – 65 serisinde 17 ila 22 inç arasında 53 boyutta sunulmakta olup, 210 km/s'den 300 km/s'ye kadar olan hızlar için onaylanmıştır.